Kalkoenfilet met mozzarella en pesto

6 personen

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 ˚C

Dit is een fijn recept voor de feestdagen en andere heugelijke dagen omdat je het gerecht helemaal kunt voorbereiden en alleen de oven het werk nog moet doen. Lekker met spaghetti en een groene salade.

Ingrediënten:

  • 1 kg kalkoenfilet (poelier)

  • karnemelk

  • 6 - 7 theelepels groene pesto (alla Genovese)

  • 1 maxi bol mozzarella, uitlek gewicht 200 g. In dunne plakken gesneden

  • 150 g boerenham of een andere rauwe ham naar keuze

  • 1 eetlepel olijfolie

Voorbereiden:

  1. Leg de kalkoenfilet in een goed passende schaal en giet de karnemelk erbij zodat de filet net onderstaat. Marineer de filet 2 – 4 uur in de karnemelk. Zet de schaal in de koelkast.

  2. Haal de filet uit de karnemelk en dep hem goed droog met keukenpapier.

  3. Snijd de filet in de lengte door, laat nog een klein stukje vast zitten.

  4. Verdeel de pesto en de mozzarella over de uitgeklapte filet.

  5. Klap de filet dicht.

  6. Leg de ham overlappend aan elkaar over de kalkoenfilet. Liefst zo strak mogelijk.

  7. De filet gaat in een ovenschaal of braadslede.

  8. Bestrijk de ham met de olijfolie.

  9. Bewaar het vlees tot gebruik in de koelkast.

Bereiden:

  1. Schuif de schaal of braadslede op het rooster in het midden van de oven.

  2. Rooster de kalkoen ongeveer 40 minuten op 180 ˚C.

  3. Altijd handig om een oventhermometer te gebruiken bij een groot stuk vlees. De kerntemperatuur moet minimaal 75 ˚C bereiken.

  4. Rol de kalkoenfilet uit de oven in aluminiumfolie en laat het vlees 15 minuten rusten.

  5. Snijd het vlees in dunne plakken.