Bospeen uit de oven

4 personen
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 ˚C
Dit is een recept uit het kookboek 12 maanden lekker eten (2008) van Albert Heijn. Ik ben iedere keer weer verbaasd hoeveel goede recepten er in dit boek staan. Deze worteltjes zijn in al hun eenvoud super lekker. Ze passen goed bij gegrilde vis, kalfsvlees, kip en kalkoen
Ingrediënten:
1 bos bospeen
2 eetlepels olijfolie, warm gebruik
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemberpoeder
1 teen knoflook, heel fijn gehakt
grof zee- of maldon zout
Bereiden:
Schil de worteltjes met een dunschiller. Snijd het loof af op een klein stukje na. Dikke wortelen in de lengte halveren. Alle wortelen moeten ongeveer even dik zijn i.v.m. de garing in de oven. Was de wortelen en laat ze goed uitlekken.
Meng in een kommetje de olijfolie met de koriander, gemberpoeder, knoflook en naar smaak zeezout.
De worteltjes gaan in een ovenschaal. Giet de gekruide olie over de worteltjes en schep goed om zodat alle worteltjes rondom met de olie bedekt zijn.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem op een rooster in het midden van de oven.
De worteltjes hebben ongeveer 40 minuten nodig om gaar te worden.