Eiersalade

4 personen

Zo gemaakt van een paar gekookte eitjes. Na de Pasen zijn er vaak nog hard gekookte al dan niet gekleurde eieren over. Lekker voor een salade op brood of met minder koolhydraten verpakt in een blaadje sla. Voeg 60 g jong belegen kaas toe in mini blokjes gesneden of geraspt voor de variatie.

Serveer je de eiersalade bij gerookte zalm vervang dan de bosui/bieslook door dille. Dan is het misschien ook een idee om wat stukjes gekookte asperge aan de eiersalade toe te voegen.

Ingrediënten:

  • 6 eieren ( L/XL)

  • 1 bosuitje, bieslook of wat peterselie, fijngesneden

  • 1 ½  eetlepel mayonaise

  • 1 ½ eetlepel Griekse of Turkse yoghurt of crème frâiche

  • ½ theelepel fijne mosterd

  • ½ theelepel kerrie masala of paprikapoeder

  • eventueel een drupje tabasco voor de pit

  • zout en peper naar smaak

Bereiden:

  1. Leg de eieren in een pan met koud water. Zodra het water kookt laat je ze nog 7 – 8 minuten koken. Afschrikken onder de koude kraan.

  2. Zodra ze voldoende zijn afgekoeld kunnen de eieren worden gepeld. Prak of hak de eieren fijn.  Ik vind het zelf fijn om een eiersnijder te gebruiken. Eerst in plakjes, halve slag draaien en dan nog een keer snijden dan heb je blokjes. Maar je kunt ook de eierdooier door een zeef wrijven en het eiwit fijn snijden. Naar keuze…!

  3. Meng in een kom de mayonaise met de yoghurt, mosterd, kerrie en eventueel de tabasco.

  4. De kaas kan er nu ook door.

  5. Voeg de eieren toe en maak op smaak met zout en peper.