Gemberkoekjes

30 - 32 stuks
Verwarm de oven voor met boven- en onderwarmte op 170 ˚ C
Je kunt de koekjes 2 - 3 dagen vers houden in een goed afgesloten trommel of iets dergelijks.
Ingrediënten:
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
snuf zout
250 g tarwebloem
3 bolletjes = 1 flinke eetlepel gekonfijte- of stemgember, heel fijngesneden of gebruik gemberpuree
100 g lichtbruine basterd- of rietsuiker
60 g roomboter
4 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels gembersiroop
2 x 1 losgeklopt ei
Bereiden:
Zeef de tarwebloem, kaneel, gemberpoeder, bakpoeder en het zout boven een kom.
Voeg de fijngesneden gember en de suiker hierbij en meng dit door elkaar.
De boter gaat samen met de ahornsiroop in een steelpan. Roer op een laag vuur tot de boter gesmolten is. Even laten bruisen.
Voeg het botermengsel toe aan het meel/suiker mengsel en meng alles goed door elkaar.
Klop 1 ei los met de gembersiroop en meng dit door het beslag.
Kneed met je handen tot een goed samenhangend deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en plak het vast met wat boter of bakspray.
Rol tussen je handen balletjes van het deeg, zo groot als een kleine walnoot.
Leg de balletjes op de bakplaat en laat er genoeg ruimte tussen. Druk ze met een lepel plat. Er gaan ongeveer 14- 16 koekjes op een bakplaat.
Bestrijk de koekje met losgeslagen ei.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 20 minuten stevig en gaar.
Laten afkoelen op een rooster.