Pompoenstoof

Als vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen, bijgerecht 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes, fijngesneden

  • 2 tenen knoflook, fijngesneden

  • 2 eetlepels olijfolie, warm gebruik

  • 2 theelepels ras el hanout

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • ½ theelepel cayennepeper

  • 1 flespompoen, geschild en in niet te kleine stukken gesneden

  • 1 winterwortel, geschild en in blokjes gesneden

  • 1 rode puntpaprika, in blokjes gesneden

  • 2 eetlepels tomatenpuree

  • 300 ml groentebouillon

  • (zee) zout en versgemalen peper

  • 150 – 200 g fetakaas, in blokjes gesneden

  • handje walnoten, grof gehakt

  • ongeveer 10 cherrytomaatjes, gehalveerd

  • ½ bosje peterselie

Bereiden:

  1. Fruit de sjalotjes en de knoflook zachtjes in de olijfolie.

  2. Voeg de ras el hanout, komijnpoeder en cayennepeper toe en bak dit samen even op.

  3. De pompoenblokjes, wortel en de paprika gaan in de pan.

  4. De groentebouillon, tomatenpuree gaan erbij.

  5. Het gerecht 15 minuten zachtjes stoven.

  6. Maak op smaak met zout en peper.

  7. Verdeel de feta, walnoten, tomaatjes en de peterselie over de pompoenstoof.