Pompoenstoof

Als vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen, bijgerecht 4 personen
Ingrediënten:
2 sjalotjes, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie, warm gebruik
2 theelepels ras el hanout
1 theelepel komijnpoeder
½ theelepel cayennepeper
1 flespompoen, geschild en in niet te kleine stukken gesneden
1 winterwortel, geschild en in blokjes gesneden
1 rode puntpaprika, in blokjes gesneden
2 eetlepels tomatenpuree
300 ml groentebouillon
(zee) zout en versgemalen peper
150 – 200 g fetakaas, in blokjes gesneden
handje walnoten, grof gehakt
ongeveer 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
½ bosje peterselie
Bereiden:
Fruit de sjalotjes en de knoflook zachtjes in de olijfolie.
Voeg de ras el hanout, komijnpoeder en cayennepeper toe en bak dit samen even op.
De pompoenblokjes, wortel en de paprika gaan in de pan.
De groentebouillon, tomatenpuree gaan erbij.
Het gerecht 15 minuten zachtjes stoven.
Maak op smaak met zout en peper.
Verdeel de feta, walnoten, tomaatjes en de peterselie over de pompoenstoof.