Mascarponeroom met koekjes

4 - 6 personen
Heel snel te maken én echt een super toetje. Wil je geen likeur gebruiken, neem dan een siroop met amandel- of hazelnootsmaak.
Ingrediënten:
150 g cantuccini met chocolade of amaretti, 120 g voor het recept 30 g voor de garnering
4 eetlepels marsala óf amaretto óf maraschino óf een siroop naar smaak
4 eieren (L) gesplitst in dooiers en eiwitten
50 g fijne kristalsuiker
200 g mascarpone
Bereiden:
De koekjes gaan in een plastic zak. Plet de koekjes met een deegroller of iets dergelijks tot kruimels.
De kruimels (120 g) gaan in een bakje samen met de likeur of siroop. Even goed omroeren.
Zorg dat je een brandschone vetvrije kom en garde hebt. Eventueel kun je de kom inwrijven met wat citroensap.
Klop de eiwitten stijf en schep ze uit de kom.
Was de kom af en klop dan de eierdooiers met de suiker wit en schuimig. Dit duurt wel even.
Klop er dan de mascarpone en de geweekte koekkruimels door.
Schep met een spatel voorzichtig het eiwit erdoor.
Verdeel dit over de schaaltjes en zet het toetje ongeveer 2 uur in de koelkast .
Bestrooi voor het serveren met de rest van de koekkruimels.