Pasta met kipballetjes in verse tomatensaus

4 personen

Kook de pasta die je wilt gebruiken volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak. Mocht je 150 g diepvries doperwten toe willen voegen doe dit dan bij punt 12 en voeg de tomatenstukjes wat later toe zodat ze nog wat beet hebben. De diepvries doperwten moeten ongeveer 10 minuten sudderen.

Ingrediënten:

  • ·500 g kipgehakt

  • ·50 g geraspte (Parmezaanse) kaas

  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden

  • 1 ei

  • 1 eetlepel gedroogde of verse oregano

  • 1 theelepel milde paprikapoeder

  • 4 eetlepels paneermeel of panko. Je kunt natuurlijk ook een fijngemaakte beschuit gebruiken

  • zout en peper

  • bloem

  • 2 eetlepels olijfolie, warm gebruik

Bereiden:

  1. Meng het kipgehakt met de kaas, knoflook, ei, oregano, paprikapoeder, zout en peper naar smaak, met het paneermeel of de panko.

  2. Kneed goed door elkaar zodat het een samenhangend geheel wordt en alles goed  met elkaar gemengd is.

  3. Rol hiervan niet te grote balletjes. Formaat snackballetjes…!

  4. Strooi wat bloem op een bord en rol de balletjes door de bloem.

  5. Verhit de olijfolie  in een koekenpan en bak de balletjes aan alle kanten tot ze mooi bruin en gaar zijn.

Ingrediënten verse tomatensaus:

  • 600 g vleestomaten

  • 2 eetlepels olijfolie,  warm gebruik

  • · 1 middelgrote ui, fijngesneden

  • 15 blaadjes basilicum

  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden

  • 2 laurierblaadjes

  • 1 volle eetlepel bloem

  • 250  ml kippenbouillon

  • eventueel. peper

Bereiden:

  1. Breng in een pannetje water aan de kook. Zet met een scherp mes een kruis in de tomaten en dompel ze in het kokende water. Het vel gaat snel krullen. Tomaten uit de pan in koud water dompelen.

  2. Trek de velletjes van de tomaten.

  3. Snijd ze in vieren en schraap de pitjes ed. uit het binnenste van de tomaat. Zet dit apart in een kommetje.

  4. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

  5. Bak de ui, knoflook, laurierblaadjes en basilicum in de olijfolie aan.

  6. Als de ui gaat kleuren de bloem erbij scheppen en goed roeren. De bloem moet even garen.

  7. Voeg de kippenbouillon toe.

  8. De tomatenpitjes ed. gaan erbij.

  9. De saus 10 minuten laten sudderen.

  10. Breng eventueel nog wat op smaak met peper.

  11. Giet de saus door een zeef in een kom.

  12. De saus gaat terug in de pan en de tomatenstukjes gaan erbij.

  13. Nog even laten sudderen tot de stukje iets zachter zijn geworden.

  14. Voeg de kipballetjes erbij en warm even door.