Tomatensaus voor o.a. pizza

1 liter

Deze saus is ook geschikt als basis voor Italiaanse tomatensoep of pasta met tomatensaus.

Altijd handig om in de diepvries te hebben.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie, warm gebruik

  • 1 kleine ui, fijngesneden

  • 1 teen knoflook, fijngesneden

  • ½  blikje tomatenpuree, 70 g

  • ½ rode Spaanse peper zonder zaadlijst, in ringetjes

  • 500 g passata di pomodoro

  • 1 blik tomatenblokjes, 400 g

  • Bouquet garni: oregano, tijm, rozemarijn en selderij of 2 eetlepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden

  • zout en versgemalen peper naar smaak

Bereiden:

  1. Verhit de olijfolie in de pan en smoor hierin zachtjes de ui met de knoflook.

  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze eventjes mee.

  3. De passata en de tomatenblokjes gaan erbij.

  4. Voeg de Spaanse peper, kruiden en zout en peper toe.

  5. Laat de saus afgedekt 20 minuten sudderen.

  6. Vis het bouquet garni uit de saus

  7. Pureer met de staafmixer of in de blender.