Tomatensaus voor o.a. pizza

1 liter
Deze saus is ook geschikt als basis voor Italiaanse tomatensoep of pasta met tomatensaus.
Altijd handig om in de diepvries te hebben.
Ingrediënten:
1 eetlepel olijfolie, warm gebruik
1 kleine ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
½ blikje tomatenpuree, 70 g
½ rode Spaanse peper zonder zaadlijst, in ringetjes
500 g passata di pomodoro
1 blik tomatenblokjes, 400 g
Bouquet garni: oregano, tijm, rozemarijn en selderij of 2 eetlepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden
zout en versgemalen peper naar smaak
Bereiden:
Verhit de olijfolie in de pan en smoor hierin zachtjes de ui met de knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze eventjes mee.
De passata en de tomatenblokjes gaan erbij.
Voeg de Spaanse peper, kruiden en zout en peper toe.
Laat de saus afgedekt 20 minuten sudderen.
Vis het bouquet garni uit de saus
Pureer met de staafmixer of in de blender.