Best backyard burger
12 stuks
Deze hamburger was ooit de winnaar van een receptenwedstrijd in de VS. In het oorspronkelijke recept staat een zakje gedroogde uiensoep vermeld van Lipton. Dat is in de VS een veelgebruikt ingrediënt in van alles en nog wat. Ik heb het hier nog nooit gezien.
Maar naar wat zoekwerk vond ik op de website “Bake it with Love” deze gedroogde uiensoepmix als alternatief voor het kant en klare zakje van Lipton. Eigenlijk veel beter want zonder allerlei toevoegingen. Onderstaand recept is in plaats van een 1-ounce pakje Lipton uiensoepmix.
Je kunt er een voorraadje van maken door de ingrediënten x 2, 3 of 4 te doen.
Meng voor 1 portie gedroogde uiensoepmix de volgende ingrediënten in een kleine kom:
14 g gedroogde uienvlokken
2 eetlepels (10 g) runderbouillon, korrels of poeder
¼ theelepel (0,5 g) uienpoeder
¼ theelepel (0,03 g) gedroogde peterselie
⅛ theelepel (0,25 g) selderijzaad
¼ theelepel (0,5 g) gerookte paprikapoeder
⅛ theelepel (0,25 g) zwarte peper
Ingrediënten hamburger:
1,2 kilo rundergehakt, liefst met een grove structuur
1 portie gedroogde uiensoepmix
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 theelepels witte peper
evt. nog wat zout, waarschijnlijk is dat niet nodig
mespuntje cayennepeper
2 eetlepels bier
12 hamburgerbroodjes
Bereiden:
Mix alles goed door elkaar en verdeel in 12 platte schijven.
Grill op een BBQ of grillplaat tot de gewenste gaarheid. Niet plat drukken want dan gaan de sappen verloren.
Snijd de hamburgerbroodjes door en rooster de binnenkant mooi lichtbruin.
Maak er je eigen hamburger van door naar smaak sla, tomaat, gebakken uienringen, kaas, tomatenketchup, mayonaise of mosterd toe te voegen.