Kalkoenfilet met bessensaus
4 personen
Kalkoen is wat steviger maar dit gerecht kan natuurlijk ook met kip.
Ingrediënten:
500 g kalkoenfilet, in dunne plakken
olijfolie, warm gebruik
1 ui, fijngesneden
200 g zwarte/blauwe bessen, maar uit de diepvries (ontdooid) kan ook
zout en peper
takje rozemarijn
2 eetlepels aceto balsamico
2 theelepels honing
Bereiden:
Leg de lapjes kalkoenfilet tussen 2 stukjes huishoudfolie en sla ze plat.
Zout en peper ze en bak ze daarna in de olie aan beide kanten bruin.
Haal het vlees uit de pan en verpak de filet in aluminiumfolie.
Bak de ui op een zacht pitje in het achtergebleven vet glazig.
Voeg de rozemarijn, de bessen en de aceto balsamico toe en warm dit samen goed door.
Misschien is het nodige om een scheutje water bij de saus te doen
Maak op smaak met de honing.