Kalkoenfilet met zwarte bessensaus

4 personen

Kalkoen is wat steviger maar dit gerecht kan natuurlijk ook met kip.

Ingrediënten:

  • 500 g kalkoenfilet,  in dunne plakken

  • olijfolie, warm gebruik

  • 1 ui, fijngesneden

  • 200 g zwarte bessen, maar uit de diepvries (ontdooid) kan ook

  • zout en peper

  • takje rozemarijn

  • 2 eetlepels aceto balsamico

  • 2 theelepels honing

Bereiden:

  1. Leg de lapjes kalkoenfilet tussen 2 stukjes huishoudfolie en sla ze plat.

  2. Zout en peper ze en bak ze daarna in de olie aan beide kanten bruin.

  3. Haal het vlees uit de pan en verpak de filet in aluminiumfolie.

  4. Bak de ui op een zacht pitje in het achtergebleven vet glazig.

  5. Voeg de rozemarijn, de bessen en de aceto balsamico toe en warm dit samen goed door.

  6. Maak op smaak met de honing.