Italiaanse roerbak spinazie

4 personen

Op deze manier is spinazie een feestje. Reken per persoon op 250 g spinazie. De roomboter maakt dit gerecht extra lekker.

Ingrediënten:

  • 1 ui, middelgroot of 2 sjalotjes, fijngesneden

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden

  • 1 eetlepel olijfolie, warm gebruik

  • 1 kg gewassen spinazie, en anders héél goed gewassen en uitgelekte spinazie

  • theelepel citroensap

  • 50 g Parmezaanse kaas, vers geraspt

  • zout en versgemalen peper naar smaak

  • 25 g roomboter

Bereiden:

  1. Bak de ui en de knoflook zachtjes in de olijfolie glazig.

  2. Voeg de spinazie in delen toe.

  3. Roerbak de spinazie 4 – 5 minuten tot deze voldoende is geslonken.

  4. Voeg het citroensap toe.

  5. De Parmezaanse kaas wordt er doorgeroerd.

  6. Maak de spinazie op smaak met zout en peper.

  7. Om het gerechtje helemaal af te maken, voor een extra romige spinazie gaat er de roomboter door.