Frambozen tiramisu
6 personen
Voor kinderen voeg je in plaats van de limoncello, 5 eetlepels extra frambozensiroop aan de frambozencoulis toe. In plaats van 3 eieren (M) gesplitst kun je ook 100 g gepasteuriseerd eiwit en 50 g gepasteuriseerd eigeel gebruiken.
Ingrediënten:
250 g frambozen óf 125 g diepvries frambozen en 125 g verse frambozen voor de garnering
5 eetlepels frambozen limonadesiroop
5 eetlepels limoncello
250 g mascarpone
3 eieren (M), gesplitst in dooiers en eiwitten
100 g poedersuiker
1 pak lange vinger koekjes (boudoirkoekjes) of Savoiardi koekjes
suggestie voor extra garnering naar keuze muntblaadjes, slagroom, bessen, poedersuiker, geraspte witte chocolade
Bereiden:
Was de frambozen in koud water en droog ze op keukenpapier. Diepvries frambozen laten ontdooien.
Pureer 125 g frambozen met de staafmixer en roer ze door een zeef boven een kom. Voeg aan het opgevangen sap de frambozensiroop en de limoncello toe.
Klop de eiwitten stijf. De garde en de kom moeten brandschoon zijn en eventueel even worden uitgeveegd met wat citroensap.
Zet de eiwitten apart.
Klop de eierdooiers met de poedersuiker tot een licht schuimende massa.
Voeg hier de mascarpone aan toe. Meng dit samen tot een gladde crème.
Spatel het eiwit hierdoor.
Dompel de lange vingers één voor één in de siroop en bedek hiermee de bodem van een schaal. Je houd van de coulis over voor de toplaag. Bewaar het restant tot gebruik in de koelkast
Bedek met een laag mascarpone crème.
Maak een nieuwe laag met lange vingers en mascarpone crème.
Zet de schaal minimaal 6 uur in de koelkast.
Giet de overgebleven frambozencoulis over de pudding
Garneer met frambozen en verder naar keuze.