Sinaasappel-venkelsalade

4 personen

Een lekker fris voor- of bijgerecht. Samen met gegrilde óf gekookte vis en (stok)brood een maaltijdsalade.

Ingrediënten:

  • 4 grote sappige handsinaasappels

  • 1 grote venkelknol, in hele dunne plakken gesneden of geschaafd

  • 1 milde rode ui, doormidden gesneden en in heel dunne plakjes gesneden of geschaafd

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

  • pitloze blauwe  druiven óf zwarte olijven, doormidden gesneden

  • 1 rode Spaanse peper, zaadjes verwijderd en in dunne schijfjes gesneden

  • venkelgroen, fijngesneden.

Bereiden:

  1. Boen 1 van de sinaasappels goed schoon en rasp de oranje schil van de sinaasappel, niet het wit. Zet de rasp apart.

  2. Snijd met een scherp mes de schil van de sinaasappels. Verwijder zoveel mogelijk de witte velletjes. Snijd de sinaasappel horizontaal in zo dun mogelijke plakken. Vang het sap zoveel mogelijk op.

  3. De sinaasappelplakken gaan met de venkel en de ui in een schaal.

  4. Klop de olie door het opgevangen sinaasappelsap en verdeel de dressing over de salade.

  5. Verdeel de druiven óf olijven, de Spaanse peper, sinaasappelrasp en het venkelgroen over de salade.