Brownies met hazelnoten en rozijnen

15 - 18 stuks

Verwarm de heteluchtoven voor op 180˚C.

Vet een rechthoekige bakvorm van 20 x 28 cm of vergelijkbaar in en bekleed deze met bakpapier.

Varieer met de vulling zoals bijvoorbeeld walnoten met witte chocolade of cashewnoten met fijngesneden gedroogde abrikozen.

Ingrediënten:

  • 240 g ongezouten roomboter, in blokjes + extra voor het invetten of bakspray

  • 150 g pure chocolade minimaal 70 %, fijngehakt

  • 200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd

  • mespuntje zout

  • 200 g donkerbruine basterdsuiker

  • 4 eieren (M)

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 40 g gepelde hazelnoten, fijngehakt

  • 75 g rozijnen, gewassen en gedroogd

  • evt. 100 g witte- óf melkchocolade, fijngehakt.

Bereiden:

  1. Smelt de boter met de pure chocolade au bain-marie. Klop dit even door.

  2. Zeef de bloem met het zout boven een kom.

  3. Klop de eieren samen met de suiker en het vanille- extract in 3-4 minuten luchtig met de mixer of keukenmachine.

  4. Klop de wat afgekoelde chocolade door de eieren.

  5. Voeg lepel voor lepel het bakmeel toe.

  6. Schep de noten en de rozijnen door het beslag.

  7. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

  8. Bak de brownie ongeveer 25 - 30 minuten op de onderste richel in de oven. De brownie moet stevig aanvoelen en is dan gaar. De binnenkant hoort nog wat smeuïg en chewy te zijn.

  9. Laat de brownie afkoelen in de bakvorm.

  10. Decoreer eventueel met de witte- of melkchocolade. Daarvoor smelt je de chocolade au bain-marie en breng je met een spruitzakje lijntjes aan op de bovenkant. Je kunt de chocolade ook van een lepel laten lopen.

  11. Snijd de brownie in vierkanten.