Kentang belado
4 personen
Ingrediënten:
500 g kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes of schijfjes gesneden
5 eetlepels zonnebloem-of arachideolie
1 tomaat, ontveld en in stukjes gesneden
2 theelepels sambal oelek of naar smaak
2 sjalotten, fijngesneden
1 teen knoflook
zout
2 blaadjes daun salam (laurier)
3 djeroek poeroet blaadjes (limoenblad)
1 theelepel suiker
1 limoen
Bereiden:
Kook de aardappelen net gaar. Giet ze af door een zeef en laat ze afkoelen.
Verhit 3 eetlepels van de olie in een pan en bak hierin de aardappelen op een niet te hoog vuur gaar en bruin. Je kunt ze overigens ook frituren of in de airfryer bakken.
Schep de aardappels uit de pan.
Wrijf de ui, tomaat, sambal en de knoflook samen met wat zout in de vijzel fijn of gebruik hiervoor de hakmolen van de staafmixer.
Verhit de rest van de olie in de pan en fruit hierin de boemboe met de suiker, de salam en djeroek poeroet blaadjes en roerbak dit samen ongeveer 3 minuten.
Schep de gebakken aardappelen erdoor.
Een minuut goed doorwarmen en eventueel nog wat op smaak brengen met zout en een kneep limoensap.