Hachee

4 personen
Lekkere oer-Nederlandse winterkost. Hachee met rodekool, aardappelen en appelmoes.
Ingrediënten:
600 g hacheevlees op kamertemperatuur, in dobbelstenen gesneden
30 g boter en één eetlepel zonnebloemolie
3 middelgrote uien, niet te fijngesneden
1 eetlepel bloem
400 ml runderbouillon, warm
2 eetlepels azijn
1 eetlepel appelstroop of bruine suiker
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
eventueel aardappelmeel of maïzena aangemaakt met een klein beetje water
Bereiden:
Verhit de boter met de olie in een braadpan met een dikke bodem. Bak de dobbelstenen hacheevlees hierin lichtbruin.
Voeg de uien toe en bak deze even mee.
Bestrooi het vlees en de uien met de bloem.
Roer alles goed door elkaar.
Schenk beetje bij beetje de bouillon in de pan en blijf roeren.
Voeg de azijn, laurierblad, kruidnagels en de appelstroop/bruine suiker toe. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes.
Sudder het gerecht in ongeveer 3 uur gaar, op een heel klein pitje. Je kunt de pan ook in de oven zetten op 125 ˚ C.
Eventueel het laatste half uur het deksel van de pan om de hachee wat in te koken.
Waarschijnlijk is het niet nodig maar je kunt de hachee binden met een klein beetje aardappelmeel of maïzena. Te dik dan voeg je wat extra water toe.
Vis de laurierblaadjes uit de hachee.
Proef en maak eventueel nog wat op smaak met zout en peper.