Broodje bloedworst met appel en ui

4 personen
Ingrediënten:
1 – 2 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in niet te dunne schijven gesneden
1 ui, in dunne ringen gesneden
boter om in te bakken
4 broodjes, de maat van de bloedworst
4 schijven bloedworst
eventueel als extraatje 4 plakjes bacon, uitgebakken
Bereiden:
Bak eerst de appelschijven in de boter tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Bak de uienringen mooi goudbruin in wat boter.
Haal ze uit de pan en leg ze bij de appelschijven.
Bak nu de bloedworst op een niet te hoog vuur.
Ondertussen leg je de doorgesneden broodjes met de snijkant naar boven in het midden van de oven onder de grill of op een grillrooster. Zodra de broodje lichtbruin worden zijn ze klaar. Dat gaat best snel.
Stel het broodje samen.
irene Diependaal