Stoofpeertjes in druivensap
4 personen
Om ze mooi rechtop te laten staan kun je een plakje van de onderkant snijden zodat er een plat vlak ontstaat dan rollen ze niet meer om.
Ingrediënten:
1 kg stoofperen, Gieser Wildeman
750 ml rode of witte druivensap
1 kaneelstokje
1 stukje citroenschil, niet het wit want dat is bitter
2 cm gemberwortel of 1 theelepel gemberpuree
4 kruidnagels
50 g suiker
1 theelepel aardappelzetmeel, helder bindend
Bereiden:
Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten.
Breng in een pan 750 ml druivensap aan de kook.
Leg het kaneelstokje, de citroenschil, gember, kruidnagels en suiker in de pan.
Zet de peren erbij en stoof ze op een zacht vuur ongeveer 45 minuten.
Schep de peren uit de pan in een schaal.
Zeef het kookvocht.
Breng het gezeefde vocht opnieuw aan de kook en kook het wat in.
Breng eventueel op smaak met wat extra suiker.
Zonodig binden met aardappelzetmeel. Roer daarvoor het aardappelzetmeel eerst los met een klein beetje water voor je het toe gaat voegen aan de saus. Klop goed door met de garde.
Schep de siroop over de peren.