Stoofpeertjes in rode wijn

4 personen

Vervang voor een alcoholvrije variant de rode wijn en het water door 750 ml rode druivensap.

Om ze mooi rechtop te laten staan kun je een plakje van de onderkant snijden zodat er een plat vlak ontstaat.

Ingrediënten:

  • 1 kg stoofperen, Gieser Wildeman

  • 500 ml rode wijn

  • 250 ml water

  • 1 kaneelstokje

  • 1 stukje citroenschil, niet het wit want dat is bitter

  • 2 cm gemberwortel of 1 theelepel gemberpuree

  • 4 kruidnagels

  • 50 g suiker

  • 1 theelepel aardappelzetmeel, helder bindend

Bereiden:

  1. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Breng in een pan 250 ml water met 500 ml rode wijn aan de kook.

  2. Leg het kaneelstokje, citroenschil, gember, kruidnagels en suiker in de pan.

  3. Zet de peren in de pan en stoof ze op een zacht vuur ongeveer 45 minuten.

  4. Schep de peren uit de pan in een schaal.

  5. Zeef het kookvocht.

  6. Breng het gezeefde vocht opnieuw aan de kook en kook het wat in.

  7. Breng eventueel op smaak met wat extra suiker.

  8. Zonodig de saus binden met aardappelzetmeel. Roer daarvoor het aardappelzetmeel eerst los met een klein beetje water voor je het toe gaat voegen aan de saus. Klop goed door met de garde.

  9. Schep de siroop over de peren.