Sajoer toemis kool
4 personen
Ingrediënten:
2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
1 grote ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst of heel fijngesneden
300 g kool ( witte, groene of savooie – kool), grof gesneden
1 theelepel sambal oelek of sambal trassie
300 ml groentebouillon
2 wortelen, in reepjes gesneden
1 theelepel laos ( galanga)
bladselderij
Bereiden:
Was de gesneden kool goed en laat deze uitlekken in een vergiet. De kool moet weer bijna droog zijn als je hem gaat gebruiken.
Fruit de ui zachtjes tot deze begint te kleuren en voeg dan de knoflook toe.
Schep alles goed om en dan gaan de sambal en de kool erbij.
Kool heeft de neiging om snel aan te branden dus schep de kool om tot hij iets begint te slinken,
Voeg de bouillon en de laos toe en laat de kool 2 tot 3 minuten zachtjes koken.
Schep voor het opdienen de reepjes wortel erdoor en strooi de selderij er overheen.