Mandarijnen jelly
6 personen
Voor dit super simpele toetje heb je mandarijnen met lekker veel smaak nodig. Mandarijnen uit de supermarkt kunnen flink tegenvallen. Zelf koop ik de mandarijnen bij de Turks/Marokkaanse winkel op het pleintje. Voor volwassenen kun je ook prosecco gebruiken of een scheutje Grand Marnier óf Cointreau bij het mandarijnensap doen.
Dit recept is ook heel geschikt bij een feestelijke brunch.
Ingrediënten:
7 blaadjes gelatine á 1,5 g
12 mandarijnen
wit druivensap of prosecco
30 g basterdsuiker
Slagroom óf roomkwark gemengd met dezelfde hoeveelheid opgeklopte slagroom gezoet met een zakje vanillesuiker
Mandarijnenpartjes, mandarijnen- of sinaasappelmarmelade. Blokjes mandarijnen jelly, laat daarvoor wat van de jelly stollen in een bakje. Maar geraspte chocolade kan natuurlijk ook
Bereiden:
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
Pers de mandarijnen uit.
Vul het mandarijnensap aan met druivensap of prosecco tot 600 ml.
Giet het sap door een fijne zeef.
Verwarm de helft van het mandarijnen/druiven sap en los de basterdsuiker hierin op.
Knijp de gelatine goed uit en roer deze door het sap. Verwarm zachtjes tot de gelatine is opgelost.
De rest van het sap gaat erbij. Even doorroeren en wat af laten koelen.
Schenk de jelly in dessertglaasjes en laat ze in de koelkast stollen.
Lekker met slagroom of roomkwark gemengd met slagroom en garnering naar keuze.