Croque mademoiselle
4 personen
Neufchâtel-kaas is een hartvormig kaasje uit Normandië dat zacht en smeerbaar is en een smaakvolle, eetbare witte korst heeft. Niet altijd voorhanden en in dit recept ook goed te vervangen door roombrie of roomkaas. Voor kleine dames laat je de Grand Marnier weg. Het zijn een soort luxe wentelteefjes.
Ingrediënten:
100 g Neufchâtel of andere kaas, fijngesneden op kamertemperatuur
1 eetlepel Grand Marnier
geraspte schil van een ½ sinaasappel, goed schoongeboend
4 theelepels honing
8 plakken brioche brood
150 g frambozen + evt. voor de decoratie. Op kamertemperatuur.
2 eieren, losgeklopt
150 ml slagroom
150 ml melk
1 ½ theelepel kaneel
boter om in te bakken
poedersuiker
Bereiden:
Meng de kaas, Grand Marnier en de sinaasappelrasp door elkaar.
Verdeel dit mengsel over 4 plakjes briochebrood.
Snijd de frambozen doormidden en verdeel ze over de kaas.
Druppel de honing over de kaas en de frambozen
Dek ze af met de andere 4 plakjes en druk deze stevig op de kaas.
Klop de eieren met de slagroom, melk en de kaneel in een diep bord.
Haal de brioche-broodjes aan beide kanten door het eimengsel.
Verhit de boter in de koekenpan en bak ze aan beide kanten ongeveer 2 minuten tot de kaas is gesmolten ze mooi goudbruin zijn.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en daarna bestrooien met poedersuiker.