Kip met dragon

4 personen

Deze truc werkt niet alleen met dragon maar natuurlijk ook met tijm en rozemarijn.

Verwarm de heteluchtoven voor op 180  ̊ C

Ingrediënten:

  • 1 kip van ongeveer 1 - 1,2 kg óf 3 - 4 kippenpoten met vel

  • 100 g zachte roomboter

  • ·3 eetlepels verse dragonblaadjes, fijngesneden en 4 losse takjes dragon

  • 1 teen knoflook, fijngesneden

  • zeezout en versgemalen peper

  • 1 citroen

Bereiden:

  1. Prak de fijngesneden dragon en knoflook door de zachte boter. Voeg wat draaien zeezout en peper toe en meng dit ook goed met de boter.

  2. Maak met je handen het vel van de kip los en verdeel daarna de dragonboter met een lepel tussen de kip en het vel. Daarna verdeel je de boter onder het vel. Dit doe je door over het vel te strijken en je ziet dan dat de boter zich makkelijk laat verdelen onder het vel.

  3. Snijd de citroen in vieren  en stop de parten samen met de rest van de dragon in de buikholte van de kip. Heb je kippenpoten dan leg je de citroen en de dragon tussen /op de kippenpoten.

  4. Leg de kip in een met boter ingevette braadslede of  stop de kip in een braadzak.

  5. De kip gaat 45 minuten tot 1 uur in de voorverwarmde oven. Bedruip tussendoor een keertje met het braadvet.

  6. Heb je een hele kip haal dan de kruiden uit de buikholte.

  7. Pak de kip in aluminiumfolie in en laat deze 15 minuten rusten voor dat hij op tafel komt.