Surinaamse snijbonen
4 personen
Je kunt de rode peper ook weg laten dan is dit helemaal geen pittig recept. Meer rode peper of wat sambal oelek kan natuurlijk ook.
Ingrediënten:
600 g hele snijbonen, goed gewassen
1 eetlepel boter
1 ui, middelgroot, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1/2 rode peper zonder pitjes, fijngesneden
1 tomaat, in blokjes gesneden
nootmuskaat naar smaak, versgemalen
1 theelepel kristalsuiker
1/2 groente bouillonblokje of liever 1 maggiblokje
50 ml water, heet
Bereiden:
Snijd de uiteinden van de snijbonen af. De bonen in ongeveer 1 cm brede stukjes snijden maar grover kan ook.
Fruit de ui, knoflook en de peper zachtjes in de boter.
De snijbonen, tomaat, nootmuskaat en suiker gaan erbij.
Los het bouillonblikje op in het hete water. Giet dit over de snijbonen en roer even door.
Even goed aan de kook brengen en dan het vuur laag draaien.
Met het deksel op de pan de snijbonen 8 tot 10 minuten laten garen.
Misschien nog een draai nootmuskaat en evt. iets zout toevoegen.