Champignons op toast

4 personen

In 1956 werd er bij het huwelijk van een oom en tante champignonsoep geserveerd. Een oude tante raakte daar helemaal van in de stress “soep met paddestule” nee, dat at ze niet….!

Oven voorverwarmen op 180 ֠ C

Ingrediënten:

  • 500 g – 600 g (kastanje) champignons of voor een chique versie gemengde paddenstoelen

  • 4 sneden wit casinobrood, zonder korstje

  • 1 eetlepel olijfolie of wat gesmolten boter

  • 1 sjalot of een ½ ui, fijngesneden

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden

  • 1 eetlepel boter

  • scheutje balsamicoazijn

  • kneepje citroensap

  • zout en versgemalen peper

  • peterselie, fijngeknipt

Bereiden:

  1. Kwast de broodjes in met de olijfolie/boter en rooster ze in de voorverwarmde oven goudbruin.

  2. Veeg de champignons schoon, verwijder de onderkant van het steeltje en snijd ze in kwarten.

  3. Bak de champignons in de boter op een hoog vuur snel aan tot ze wat kleur hebben.

  4. Zet het vuur lager en voeg de sjalot/ui en de knoflook toe.

  5. Na ongeveer 5 minuten maak je de champignons op smaak met de balsamicoazijn, een beetje citroensap, zout en peper.

  6. Strooi er royaal peterselie over.

  7. Nog even door elkaar husselen en serveer op de toast.