Tortilla met artisjok

4 personen

Heteluchtoven voorverwarmen op 180 ˚C

Ik vind het heel handig om deze tortilla in de oven te maken maar het kan natuurlijk ook prima in de koekenpan. Het is een lunch of onderdeel van een avondmaaltijd maar in blokjes gesneden ook heel geschikt als borrelhapje.

Ingrediënten:

  • 500 g aardappelschijfjes, voorgekookt

  • 5 eetlepels olijfolie

  • 5 eieren (L)

  • 100 ml kookroom  (light)

  • peterselie

  • zout en versgemalen peper

  • 1 blikje artisjokharten, uitgelekt ongeveer 200 g

  • 125 g Manchego kaas, of lekker pittig belegen cheddar, in blokjes

  • ½ zoete paprika, in piepkleine blokjes gesneden

Bereiden:

  1. Bak de aardappelschijfjes een minuut of 5 aan in 3 eetlepels olijfolie.

  2. Bekleed een bakvorm of schaal van 18 x 25 cm met aluminiumfolie en vet deze in met wat olie.

  3. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem.

  4. Spoel de artisjokharten af, snij ze in vieren en verdeel ze over de schaal

  5. Verdeel de kaas en de paprika hierover.

  6. Klop de eieren los met de peterselie en maak op smaak met zout en peper.

  7. Bak de tortilla 30-40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en veerkrachtig is.

  8. Haal de vorm uit de oven en laat deze afkoelen. Steek met een spatel de zijkanten los. Keer de tortilla om en haal de folie eraf . Keer hem weer om op een plank of bord.