Gevulde inktvis
4 personen
Ingrediënten:
4 schoongemaakte (middelgrote) inktvissen vers of ontdooid uit de diepvries
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
125 g gerookte ham reepjes
2 eetlepels panko of paneermeel
1 ei (L)
zout en versgemalen peper
1 theelepel milde paprikapoeder
bloem
4 eetlepels olijfolie
2 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes
sap van een ½ citroen
125 ml droge witte wijn
Bereiden:
Meng in een kom twee teentjes van de knoflook met de helft van de ui en de peterselie, ham reepjes en het ei.
Maak dit op smaak met peper en zout en wat paprikapoeder.
Vul de inktvis met dit mengsel en zet de opening dicht met een cocktailprikker.
Rol de inktvis door de bloem.
Verhit de olijfolie in een bakpan en bak de inktvis mooi goudbruin.
Neem de inktvis uit de pan.
Fruit zachtjes de resterende ui met de knoflook tot deze glazig zijn.
De blokjes tomaat gaan erbij, wat paprikapoeder, citroensap en de wijn.
Breng dit samen aan de kook.
De inktvis gaat terug in de pan. Op een laag vuur een uurtje sudderen.