Barbecue ham
10 - 12 personen
Ingrediënten:
1½ - 2 kg ham, gepekeld
kruidnagels
100 g abrikozenjam
50 ml sinaasappelsap
½ citroen, sap
2 eetlepels sojasaus, kikkoman
Bereiden:
Verwijder als het nodig is wat van de vetlaag.
Kerf een ruitpatroon in de vetlaag en steek een kruidnagel in het midden van elk ruitje.
Roer voor het glazuur de abrikozenjam, sinaasappelsap, citroensap en de sojasaus door elkaar.
Leg de ham midden op het grillrooster en grill hem 1 ½ - 2 uur direct op een halfhoog vuur met het deksel erop. Zet iets onder de ham om het vocht/vet op te vangen
Bestrijk de ham het laatste half uur regelmatig rondom met het glazuur. De kerntemperatuur moet ongeveer 65 tot 70 ˚ C zijn.
Haal de ham van de grill en laat hem voor dat je hem gaat aansnijden 15 minuten rusten.
Verwarm het glazuur dat over is en bestrijk de ham er nog een keer mee voor je hem gaat aansnijden.