Groene salade
4 personen
Ingrediënten salade:
200 - 300 g veldsla, puntjes verwijderd
150 g rucola,
1 krop sla, alleen de malse binnenkant
2 eetrijpe kleine avocado’s
60 g taugé
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
1 komkommer, ongeschild en goed gewassen in niet te kleine stukken
Ingrediënten dressing:
125 ml olijfolie, extra vierge
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel citroen- of limoensap
1 eetlepel mosterd
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel honing
zout en versgemalen peper
Bereiden:
Was alle sla en droog ze in de slacentrifuge.
De sla, taugé, bosuitjes en de komkommer gaan in een slakom.
Klop de ingrediënten voor de dressing samen en maak deze op smaak met zout en peper.
Schil vlak voor het serveren de avocado’s, verdeel ze in stukken en voeg die toe aan de salade.
Je kunt de dressing over de salade schenken of er apart bij geven.