Scones

4 personen

De heteluchtoven voorverwarmen op 210 ˚ C

Koekjessteker van van 5 á 6 cm Ø

Mmmm….! Versgebakken, nog een beetje warm en dan met room en jam opsmikkelen, heerlijk. In Engeland is de room natuurlijk clotted cream. Wat opgeklopte slagroom met losgeklopte mascarpone erdoor is een goede vervanger.

Ingrediënten:

  • 225 g zelfrijzend bakmeel

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker

  • 50 g roomboter, op kamertemperatuur

  • 75 ml melk

  • 1 ei

Bereiden:

  1. Zeef het bakmeel met de bakpoeder in een kom.

  2. Voeg de suiker en de boter toe.

  3. Wrijf met je vingers het meel met de boter tot het eruit ziet als broodkruim.

  4. Roer het ei met de melk los. Hou 1 eetlepel hiervan achter.

  5. Maak een kuiltje in het meel/boter mengsel. Giet hier de melk met ei in.

  6. Meng het met een vork of met je handen goed door elkaar.

  7. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het snel door. Als het deeg te plakkerig is voeg dan wat extra zelfrijzend bakmeel toe.

  8. Druk het deeg uit tot een dikke plak van ongeveer 2 ½ cm hoog.

  9. Steek 4 scones uit, met de koekjessteker.

  10. Bestrijk de scones met de melk met ei.

  11. Bak de scones in 8 tot 10 minuten goudbruin. Ze zijn dan als het goed is dan ook flink gerezen.

  12. Op een rooster een beetje laten afkoelen.

DSCF3597_1.jpg
DSCF3640_1.jpg