Groene asperges met Provolone

4 personen

Lekker als lunch- of voorgerecht maar ook als vegetarische maaltijd.

Verwarm de grill voor

Ingrediënten:

  • 350 g groene asperges, snij de onderste houtige uiteinden af

  • 125 g Provolone, in dunne plakken

  • 2 eetlepels Parmzaanse kaas, vers geraspt

  • olijfolie

  • zout en versgemalen peper

Bereiden:

  1. Leg de asperges in een pan met licht gezouten kokend water.

  2. Kook ze 3 tot 6 minuten afhankelijk van de dikte van de asperges.

  3. Giet ze af en leg ze in een vuurvaste schaal.

  4. Verdeel de Provolone over de asperges maar laat de kopjes vrij.

  5. Strooi de Parmezaanse kaas over de Provolone.

  6. Druppel er wat olijfolie over en een draai peper.

  7. Zet de schaal onder de grill tot de kaas begint te smelten. Dat gaat vrij snel.

DSC05219CC.JPG
DSC05230CC.jpg