Pastasalade met zalm en groene asperges
4 personen
Ingrediënten:
350 g groene asperges, onderste houten uiteinden afgesneden
300 g fusilli pasta
2 eieren, in 8 minuten hardgekookt
2 eetlepels mayonaise
125 ml crème fraîche
sap van een ½ citroen
2 eetlepels bieslook, fijngeknipt + wat voor de garnering
1 sjalotje, fijngesnipperd
200 g gerookte zalmfilet, in reepjes
Bereiden:
Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 4 cm. Hou de koppen even apart. Leg de aspergestukjes in een pan met licht gezouten kokend water. Kook ze 3 tot 6 minuten, afhankelijk van de dikte. Voeg de koppen iets later toe want deze zijn eerder gaar.
Giet ze de asperges af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Kook fusilli volgens de gebruiksaanwijzing en giet ze af. Goed uit laten lekken in een vergiet.
Pel de eieren en snijd ze per stuk in 8 partjes.
Klop een dressing van de crème fraîche, mayonaise, citroensap, sjalotje en de bieslook. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Schep de fusilli, asperges, zalm, eieren en dressing door elkaar en garneer met de rest van de bieslook.