Hummus

4 personen

Gebruik je gedroogde kikkererwten week ze dan een nacht in ruim water. Voeg aan het kookwater een lepeltje baking soda toe want dat zorgt ervoor dat de kikkererwten extra zacht worden. Ik ben altijd heel voorzichtig met zout en het heeft mij verbaasd hoeveel zout er in de hummus gaat voordat deze goed op smaak is. De olijfolie en de peterselie gaan niet door de hummus maar er overheen. Natuurlijk kun je ook een ander kruid kiezen. De olie gaat eroverheen, niet erdoor. Roer je de olie er door dan wordt je hummus ranzig. Zelfgemaakte hummus is maar een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten:

  • 300 g kikkererwten uit blik, uitlekgewicht, afgespoeld

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 citroen, uitgeperst

  • 5 volle eetlepels tahin

  • 100 ml ijswater

  • ½ theelepel zout

  • flinke mespunt komijn

  • eventueel snufje cayennepeper

  • versgemalen peper

  • olijfolie

  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

Bereiden:

  1. De kikkererwten, knoflook, 2/3 citroensap, komijn, cayennepeper, zout, tahin en het ijswater met een staafmixer of in de blender tot een mooi glad mengsel draaien.

  2. Breng de dipsaus eventueel meer op smaak met extra zout en peper en eventueel nog wat citroensap.

  3. Strooi de peterselie en schenk een scheutje olie over de dip.

DSCF58392.jpg
DSCF5927.jpg