Taboulé salade met rozijnen en granaatappelpitjes
4 personen
Deze salade ziet er mooi uit, is makkelijk te maken en ook nog eens licht verteerbaar. Je kunt de salade ruim van te voren maken. Ideaal om mee te nemen naar het strand/ picknick of bij de BBQ.
Varieer deze salade bijvoorbeeld met mais, rode ui, lente ui, blokjes tomaat, spinazie, kipblokjes, feta etc.
De raz el hanout smaakt lekker met de rozijntjes maar je kunt ook alleen zout en peper gebruiken. Of kerrie masala en in plaats van de rozijntjes fijngesneden ananas of abrikoos.
Ingrediënten:
300 g bulgur
1 limoen, uitgeperst
4 eetlepels olijfolie + een scheutje
snufje cayennepeper
flinke bos platte peterselie of half om half peterselie en koriander, fijngesneden
50 g rozijnen, gewassen
50 g granaatappelpitjes
1 komkommer, geschild en de zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
1 eetlepel raz el hanout
zout en peper naar smaak
Bereiden:
Meng in een schaal de bulgur met de olijfolie en het limoensap.
Giet ongeveer 200 ml kokend water op de bulgur. Roer goed door en dek de schaal af met een deksel of met folie. Laat de bulgur 10 minuten wellen.
Roer de bulgur los met een vork.
Voeg raz el hanout, cayennepeper, zout en peper naar smaak toe.
De komkommerblokjes, rozijnen, een deel van de granaatappelpitjes en de fijngesneden peterselie/ koriander door de bulgur scheppen.
Zet de schaal minimaal een uur in de koelkast maar een dag is ook prima.
Garneer voor het opdienen met de rest van de granaatappelpitjes.