Oma pasta
4 personen
Dit is een familie recept, minstens 40 jaar oud, je kunt het gerust een klassieker noemen én het gerecht verveelt nog steeds niet. Comfort food pur sang. Zet de fles ketchup maar op tafel dat hoort er echt bij én een groene salade voor de vitamientjes. Broccoli en sperzieboontjes smaken er ook goed bij.
Heteluchtoven voorverwarmen op 180˚ C
Ingrediënten
500 g pasta, geen snelkook pasta daar wordt het gerecht papperig van.
300 g gekookte ham blokjes
200 g belegen kaas, geraspt
bosje peterselie, fijngesneden
4 eieren, losgeklopt
2 uien, fijngesneden
250 g champignons, schoongeveegd en in kwarten gesneden
zout en versgemalen peper
100 ml crème fraîche
3 eetlepels boter
ovenschaal liefst m een deksel
Bereiden
De pasta niet te gaar koken (al dente), afgieten en laten uitlekken in een vergiet.
Bak de ui en de champignons bijna gaar en laat ze wat afkoelen.
Meng in een kom de crème fraîche, kaas, peterselie, ham en de eieren. Hou wat van de kaas achter om de macaroni mee te bestrooien.
Voeg hier de uien en de champignons aan toe.
Vet een ovenschaal in met wat boter of olie.
Begin met een laagje macaroni dan een laagje met het kaas/ei mengsel, dan weer een laagje macaroni enz. Eindig met het kaas/ei mengsel.
Strooi de achtergehouden kaas over de macaroni.
Dek de schaal af en zet deze 30 minuten in de oven.
Het deksel gaat van de schaal. Zet deze dan nog 10 minuten terug in de oven voor een mooi bruin bovenkantje.