Gemarineerde geitenkaas met nectarine

4 personen

Een feestelijk lunchgerecht. Zachte warme geitenkaas met het zoet van de nectarines, kruidig en een klein beetje pittig. Ciabatta brood past hier goed bij.

Ingrediënten:

  • 2 zachte geitenkaasjes van 150 g, horizontaal doorgesneden of 4 plakken van 75 - 100 g

  • 100 g jonge baby spinazie, gewassen

  • 4 eetlepels ongezouten walnoten

  • 3 rijpe maar nog wel stevige nectarines, ontpit en in dunne partjes gesneden

  • zout en versgemalen vierseizoenen peper

  • eventueel als extra toevoeging en voor het mooi wat rode aalbessen

Marinade:

  • 150 ml olijfolie extra vierge

  • 2 tenen knoflook

  • 1 laurierblad

  • ½ theelepel verse tijmblaadjes

  • ½ theelepel rozemarijn

Dressing:

  • 1 theelepel roze peperkorrels gekneusd + wat extra

  • ½ theelepel Dijonmosterd

  • 1 theelepel honing

  • 1 eetlepel witte wijnazijn

  • 1 eetlepel heet water

Bereiden:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Laat de kaasjes hierin een dag marineren.

  2. Haal ze uit de marinade en leg ze alvast in een klein ovenschaaltje.

  3. Zeef de olie van de marinade en gebruik de olie voor de dressing.

  4. Meng de mosterd met de honing en klop hier de olie door. Voeg de azijn en het water toe. Klop nog een keer goed door en maak op smaak met zout en peper.

  5. De nectarine, spinazie en de walnoten mengen met de dressing. Verdeel het slaatje over de borden.

  6. De geitenkaasjes gaan 2-3 minuten onder een hete grill. Ze moeten warm zijn maar nog niet gaan smelten.

  7. De warme geitenkaas gaat bovenop het nectarine-, spinazie-, walnotenslaatje.

  8. Garneer met de aalbessen.

DSCF9255CC.JPG
DSCF9269CC.JPG