Broodje vitello tonnato
4 broodjes
De tonijnmayonaise kan een aantal dagen in de koelkast worden bewaard.
Ingrediënten:
4 broodjes of 8 boterhammen
200 – 200 g kalfsfricandeau, in dunne plakken
rucola of ander sla naar keuze
Ingrediënten voor de tonijnmayonaise:
1 blikje tonijn in olie, goed uitgelekt
2 ansjovisfilets
2 eetlepels kappertjes, plus wat voor de garnering
½ citroen, uitgeperst
5 eetlepels mayonaise
peterselie
paprikapoeder
Bereiden:
Pureer met de staafmixer de tonijn met de ansjovis, kappertjes, citroensap en de mayonaise tot een gladde saus.
Smeer een dun laagje van de tonijnmayonaise op het onderste broodje.
Beleg met de sla en de fricandeau.
Verdeel wat van de tonijnmayonaise over het vlees.
Strooi wat kappertje, paprikapoeder en peterselie over de mayonaise.
Wouter Diependaal