Aardbeien-kwarktaart

10 personen

Super simpel en in een handomdraai een frisse zomertaart. Lekker bij de koffie maar ook als dessert.

Ingrediënten:

  • 200 g brosse (bastogne) koekjes, fijn verkruimeld

  • 50 g ongezouten boter, gesmolten in de magnetron

  • 2 eetlepels aardbeien- of andere rode jam

  • 10 blaadjes gelatine á 1,6 g per stuk

  • 500 g aardbeien, gewassen en daarvan ¾ in stukjes gesneden

  • 100 ml sinaasappelsap of gebruik hier ook de jam voor

  • 500 g magere kwark of volle 10 % Griekse of Turkse yoghurt

  • 200 g witte basterdsuiker

  • 250 ml slagroom

Bereiden:

  1. Vet een springvorm in met boter of bakspay en bekleed deze met bakpapier op de bodem en tegen de zijkanten.

  2. Vermeng de boter en de jam met de koekjes.

  3. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem en druk het goed aan.

  4. Week de gelatine 5 minuten in koud water.

  5. Verhit het sinaasappelsap of de jam in een steelpan.

  6. Los de uitgeknepen blaadjes gelatine op in het warme sap. Beetje laten afkoelen.

  7. Klop de slagroom stijf.

  8. Roer de kwark, suiker en het gelatinemengsel door elkaar.

  9. De aardbeien stukjes hieraan toevoegen en mengen.

  10. Spatel de slagroom luchtig door het kwarkmengsel.

  11. Schep op de koekjesbodem en strijk glad.

  12. In een koele ruimte of in de koelkast ongeveer 3 uur laten opstijven.

  13. Decoreer naar keuze door wat extra slagroom over de taart te verdelen. Op de foto met aardbeien, limoenschijfjes, plukjes munt en wat fijngemalen amaretti koekjes.

DSCF7397CC.JPG
DSCF7375CC.JPG