Rabarbercrumble met peer
4–6 personen
Met de bruine basterdsuiker ziet de kruimel laag er wat donkerder uit. Maar… het is wel erg lekker. Je kunt hiervoor ook witte basterdsuiker gebruiken.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 ˚ C
Ingrediënten voor de kruimel laag:
500 – 600 g rabarber, gewassen en in stukjes gesneden
3 eetlepels witte basterdsuiker
2 stevige rijpe peren, geschild en in stukjes gesneden
100 g boter uit de koelkast
90 g bloem
75 bruine basterdsuiker
10 amarettikoekjes, verkruimeld
Ingrediënten voor de room:
200 ml slagroom óf 100 ml slagroom met 100 ml kwark of yoghurt
2 eetlepels vlierbloesemsiroop
Bereiden:
Kook de rabarber met de witte basterdsuiker zachtjes tot de rabarber net uit elkaar begint te vallen.
Roer de stukjes peer door de rabarber.
Wrijf de boter door de bloem tot er een mengsel ontstaat dat op broodkruimels lijkt.
Voeg hier de bruine basterdsuiker en de verkruimelde koekjes aan toe.
Verdeel het rabarber-peermengsel in één grote schaal of 4-6 kleine schaaltjes.
Strooi hier de kruimels over.
Bak in 15 minuten goudbruin.
Serveer met de room/kwark die is opgeklopt met de vlierbloesemsiroop.