Kervelsoep

4 personen

Kervel is een heerlijk kruid maar niet altijd te koop in de winkel maar wel héél makkelijk zelf te kweken in de (moes)tuin of in potten. Niet in de volle zon én regelmatig water geven.

Dit is een vegetarische kervelsoep. Traditioneel wordt deze soep gemaakt met runder-of kippenbouillon en gaan er kleine kalfsgehaktballetjes in.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel ongezouten boter

  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden

  • 1 prei, alleen het witte en lichtgroene deel. Goed gewassen en fijngesneden

  • 1 ui, fijngesneden

  • 1 aardappel, in blokjes

  • 1 liter tuinkruiden- of groentebouillon

  • 50 tot 70 g verse kervel, blaadjes en steeltjes grofgesneden en eventueel wat fijngesneden blaadjes voor de garnering apart houden

  • witte peper, naar smaak

  • schenkroom of sojaroom

Bereiden:

  1. Fruit zachtjes de bleekselderij, prei en ui in de boter glazig.

  2. Voeg de bouillon en de aardappel toe.

  3. Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan laag. Kook de groenten ongeveer 15 minuten.

  4. Voeg de kervel toe en sudder deze 10 minuten mee.

  5. Als de soep wat is afgekoeld pureren met de pureerhaak van de mixer of in de blender.

  6. Warm de soep weer op en maak op smaak met wat peper.

  7. Lekker met een scheutje room en wat fijngesneden kervelblaadjes als garnering.

DSCF7291CC.JPG
DSCF7316CC.JPG