Gevulde tomaten uit de oven
7- 8 stuks
Een gemakkelijk bijgerecht gerecht uit Sicilië. Warm of koud, altijd lekker. Fris van smaak met een klein beetje zoet van de rozijnen.
Het ligt aan de grote van de tomaten hoeveel je er kunt vullen. Kom je vulling te kort voeg dan van alle ingrediënten een klein beetje extra toe.
Verwarm de heteluchtoven voor op 170˚ C.
Ingrediënten:
8 middelgrote tomaten, gewassen en gedroogd
zout en versgemalen peper naar smaak
2 middelgrote uien, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
2 eetlepels olijfolie, traditioneel
4 eetlepels panko of broodkruim van fijngemalen geroosterd brood
8 – 10 zwarte olijven, fijngesneden
1 eetlepel pijnboompitten
1 eetlepel rozijnen
1 eetlepel kappertjes
Bereiden:
Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze uit.
Schik de tomaten in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze van binnen met zout en peper.
Het tomatensap, vruchtvlees en de pitjes van de tomaten gaan gelijk in een steelpannetje.
Kook dit zachtjes gaar. Pureer de tomatenprut en roer deze door een zeef. De pitjes en harde stukjes blijven in de zeef achter.
Bak de uien en de knoflook glazig.
Voeg de gezeefde tomaten toe en laat dit samen even inkoken.
Haal de pan van het vuur en voeg de panko, olijven, pijnboompitten, rozijnen en kappertjes toe.
Vul hiermee de tomaten.
Bak de tomaten ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.