Pasta met ansjovis, kappertjes en olijven (pasta alla puttanesca)
4 personen
Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie, traditioneel
2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers
10 ansjovisfilets, uitgelekt en fijngesneden
150 g zwarte olijven, zonder pit in vieren gesneden
1 eetlepel kappertjes
500 g tomaten, bijvoorbeeld roma- of pruimtomaten, ontveld zonder pitjes en fijngesneden
100 ml passata of tomato frito
½ theelepel cayennepeper of naar smaak meer
400 g gedroogde pasta bijvoorbeeld linquine, tagliatelle of spaghetti etc.
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
Parmezaanse kaas
Bereiden:
Bak de knoflook een minuut of 2 zachtjes in de olie.
Voeg eerst ansjovis en vervolgens de olijven, kappertjes, tomaten en passata toe.
Breng op smaak met de cayennepeper.
Laat dit samen, met het deksel op de pan, 20 minuten sudderen.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Waarschijnlijk kun je beter geen zout toevoegen. De pastasaus is door de ansjovis best wel hartig.
Meng de pasta met de saus en strooi de peterselie over de pasta en wat geschaafde Parmezaanse kaas.