Amandelcake

6 - 8 personen

Verwarm de heteluchtoven voor op 150 ˚ C

Voor deze luchtige cake heb je een bakvorm met een Ø van 20 cm nodig.

Ingrediënten:

  • boter of bakspray, om de vorm in te vetten

  • 3 eieren (L), gesplitst in dooiers en eiwitten

  • 140 g kristalsuiker

  • 55 g aardappelmeel*

  • 140 g amandelmeel

  • 1 – 2 sinaasappels, goed schoongeboend. Je gebruikt de rasp van 1 sinaasappel en 135 ml vers sinaasappelsap

  • snufje zout

  • poedersuiker

Bereiden:

  1. Vet de bakvorm goed in.

  2. Klop de eierdooiers met de suiker tot een bleke schuimige massa.

  3. Roer hier het aardappelmeel, amandelmeel, sap en rasp van de sinaasappel door.

  4. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Gebruik hiervoor een andere (brandschone) kom. Je kunt de kom ook met wat citroensap inwrijven en dan drogen met keukenpapier.

  5. Schep de twee mengsels luchtig door elkaar.

  6. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

  7. Bak de cake in 50 tot 60 minuten goudgeel. De cake voelt dan stevig aan maar je kunt ook altijd controleren met een satéprikker. Komt deze er droog uit dan is de cake gaar.

  8. Laat de cake 10 minuten afkoelen in het bakblik. Zet hem daarna op een rooster.

  9. Als de cake afgekoeld is kun je hem met poedersuiker bestrooien.

DSCF8244CC.JPG
DSCF8282CC.JPG