Vitello tonnato

4 personen

Kalfsfricandeau met tonijnsaus

Je kunt voor dit gerecht kant en klaar gesneden kalfsfricandeau bij de slager kopen. Laat het dan wat dikker snijden. Of koop een stukje verse kalfsfricandeau. Braad de fricandeau in boter rondom bruin. Afblussen met ongeveer 500 ml droge witte wijn. Hier gaan 2 laurierblaadjes, twee fijngesneden stengels bleekselderij, peper, zout en een teentje knoflook bij. Samen 50 minuten laten sudderen en daarna laten afkoelen en in plakken snijden.

Ingrediënten:

  • 300 g kalfsfricandeau in dunne plakken

  • 1 blikje tonijn in olie, goed uitgelekt

  • 2 ansjovisfilets

  • 2 eetlepels kappertjes, plus wat voor de garnering

  • ½ citroen, uitgeperst

  • 5 eetlepels mayonaise

  • peterselie

  • paprikapoeder

Bereiden:

  1. Pureer met de staafmixer de tonijn met de ansjovis, kappertjes, citroensap en de mayonaise tot een gladde saus.

  2. Verdeel de fricandeau over de borden en bestrijk ze met de tonijnmayonaise.

  3. Zet de borden 2- 3 uur op een koele plek.

  4. Garneer met de peterselie, paprikapoeder en de kappertjes.

DSCF7842CC.JPG
DSCF7895CC.JPG