Pandan cake
10-12 plakken
Bestrooi de cake met poedersuiker, lekker met slagroom en vers fruit
Verwarm de heteluchtoven op 160 ֠ C
Ingrediënten:
5 eieren (L), gesplitst in eiwit en dooiers
1 theelepel pandan pasta (koepoe koepoe)
wat zout
150 g witte basterdsuiker
150 g bloem, gezeefd
1 afgestreken theelepel bakpoeder
sponge cake bakvorm van 23 cm, niet ingevet
Bereiden:
Zeef de bakpoeder samen met het meel.
Mix de eierdooiers tot ze wat schuimen en licht van kleur zijn.
Schep de dooiers uit de beslagkom in een ander bakje.
Was de beslagkom en de garde (s) grondig met heet water. Voor het kloppen van het eiwit moet alles brandschoon zijn.
Klop het eiwit met wat zout op een rustige stand van mixer of keukenmachine tot je de structuur ziet veranderen en het eiwit ondoorzichtig wit wordt.
Voeg de pandan pasta toe en dan, lepel voor lepel, de basterdsuiker. Mix dit samen op de hoogste stand tot het eiwit zo stijf is dat je de kom zonder problemen ondersteboven kunt houden.
Spatel de eierdooier rustig door het eiwit.
Schep de bloem en het bakpoeder door het eiermengsel.
Verdeel het beslag in de bakvorm.
Bak de sponge cake in 30-35 minuten in de oven gaar. Controleer dit met een satéprikker. Komt deze er droog uit dan is de cake gaar.
De cake ondersteboven op een kommetje of flesje zetten en zo laten afkoelen anders is het gevaar voor inzakken te groot.
De cake lossnijden uit de vorm.