Sambal goreng telor
Rijsttafel gerecht
Leg je de eieren in kokend water, dan vanaf het moment dat het water weer kookt 8 minuten laten koken. Leg je de eieren in koud water dan is de kooktijd vanaf het moment dat het water kookt 6 minuten.
Ingrediënten:
4 eieren (L)
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1 theelepel sambal trassi
½ theelepel laospoeder
1 eetlepel olie
2 blaadjes djeroek poeroet (limoenblaadjes)
1-2 theelepels goela djawa siroop of bruine basterdsuiker
100 ml passata
50 ml kokosmelk
1-2 theelepels ketjap manis
Bereiden:
Kook de eieren 8 minuten*. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze.
Maak een boemboe (pasta) door de ui, knoflook, sambal en de laos samen fijn te wrijven of te malen.
Fruit de boemboe in de olie en voeg dan ook de djeroek poeroet blaadjes toe.
Voeg de passata, kokosmelk en de ketjap toe.
Proef en maak eventueel nog wat meer op smaak.
De gepelde eieren gaan in de saus.
Laat eieren in de saus nog 5 minuten zachtjes koken.
Voor het opdienen de eieren halveren en de saus over de eieren gieten.