Duivelse kip                          (ajam setan)

4 personen

Ingrediënten:

  • 8 kipkarbonades

  • 1–2 flinke eetlepels Franse mosterd

  • zout

  • 2 eetlepels olie

  • 1 middelgrote ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook geperst

  • 1–2 theelepels sambal oelek, naar smaak

  • 1 eetlepel ketjap manis

  • sap van een ½ citroen

Bereiden:

  1. Wrijf de kip aan beide kanten in met zout en mosterd. Laat dit in de koelkast zeker een uur intrekken. Langer mag ook.

  2. Braad de kipkarbonades in de olie.

  3. Wrijf of maal de ui, knoflook en sambal tot een boemboe.

  4. Voeg deze toe aan de kip en bak een minuutje mee.

  5. Scheutje water erbij en de ketjap en het citroensap.

  6. Stoof de kip gaar.

DSCF7244CC1.JPG
DSCF6767CC.JPG