Tahoe Tjampoer

Ingrediënten:

  • 300 g tahoe, geschikt om te bakken

  • 100 g garnalen

  • 150 g taugé

  • 6 eetlepels olie

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 2 theelepels gemberpoeder

  • 1 eetlepel taotjo ( gele bonensaus)

  • 2 eetlepels selderij, fijngesneden

  • 1 eetlepel bieslook

  • zout

Bereiden:

  1. Snijd de tahoe in dobbelstenen en laat deze uitlekken in een zeef. Dep de blokjes daarna droog.

  2. Bestrooi de tahoeblokjes met wat zout. Verhit 4 eetlepels olie in een bakpan en bak de blokjes lichtgeel.

  3. Haal de tahoe uit de pan en zet ze even apart.

  4. Bak in twee eetlepels olie de garnalen samen met het gemberpoeder en de knoflook.

  5. Voeg eerst de taotjo en daarna de taugé toe. Bak dit samen ongeveer een minuut.

  6. De tahoeblokjes gaan er weer bij. Warm even goed door.

  7. Bestrooi met de selderij en de bieslook.

DSCF7137CC.JPG
DSCF7152CC.JPG