Belantjang

4 personen

Ingrediënten:

  • 600 g doorregen rundvlees, in niet al te kleine blokjes gesneden

  • 3 theelepels goela djawa siroop of bruine suiker

  • versgemalen peper

  • 2 eetlepels olie

  • 2 middelgrote uien, fijngesneden

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 theelepel sambal trassi

  • 1 eetlepel ketjap manis

  • eventueel wat zout

Bereiden:

  1. Wrijf het vlees in met de peper en de goela djawa. Heb je tijd, zet het vlees een uur of twee in de koelkast om te marineren.

  2. Braad het vlees in de olie. Als het vlees bruin is voeg je de uien, knoflook en de sambal toe.

  3. Bak deze even mee.

  4. Voeg 200 - 250 ml water en de ketjap toe.

  5. Stoof het gerecht op een zacht vuurtje met het deksel op de pan een uurtje of 2 tot het vlees gaar is. Daarna het deksel van de pan en de stoof in laten koken tot de juiste dikte (wanneer de saus licht gebonden is).

DSCF7050CC.JPG
DSCF7072CC.JPG