Sperziebonensalade
4 personen
Ingrediënten:
400 g sperziebonen, afgehaald en doorgesneden
125 g magere gerookte spekblokjes
1 blikje kikkererwten van 200 g, afgespoeld en uitgelekt
3 sjalotjes, fijngesneden
5 eetlepels olijfolie, extra vierge
2 eetlepels balsamico azijn
1 theelepel gedroogde tijm
zout en versgemalen peper
handje peterselie, fijngesneden
1 bosuitje, in ringetjes gesneden
Bereiden:
Breng in een pan water aan de kook. De sperziebonen gaan in het kokende water, kook ze ongeveer 8 minuten. Spoel de bonen af onder een ijskoude kraan en laat ze goed uitlekken.
Bak ondertussen de spekblokjes uit.
Vermeng in een slakom de olie, azijn, sjalotjes en tijm. En maak de dressing op smaak met peper en zout.
Schep de sperziebonen en de kikkererwten door de dressing.
Verdeel de spekjes, peterselie en bosui over de salade.