Sperziebonensalade

4 personen

Ingrediënten:

  • 400 g sperziebonen, afgehaald en doorgesneden

  • 125 g magere gerookte spekblokjes

  • 1 blikje kikkererwten van 200 g, afgespoeld en uitgelekt

  • 3 sjalotjes, fijngesneden

  • 5 eetlepels olijfolie, extra vierge

  • 2 eetlepels balsamico azijn

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • zout en versgemalen peper

  • handje peterselie, fijngesneden

  • 1 bosuitje, in ringetjes gesneden

Bereiden:

  1. Breng in een pan water aan de kook. De sperziebonen gaan in het kokende water, kook ze ongeveer 8 minuten. Spoel de bonen af onder een ijskoude kraan en laat ze goed uitlekken.

  2. Bak ondertussen de spekblokjes uit.

  3. Vermeng in een slakom de olie, azijn, sjalotjes en tijm. En maak de dressing op smaak met peper en zout.

  4. Schep de sperziebonen en de kikkererwten door de dressing.

  5. Verdeel de spekjes, peterselie en bosui over de salade.

DSCF6470CC.JPG
DSCF6499CC.JPG